Fødselsforberedelse

Fødselsforberedelsen vil have til formål at gøre dig klar til fødslen både fysisk og mentalt. Du/I lærer om amning og tilknytning til barnet både i og efter graviditeten. I lærer om fødslen og hvad der knytter sig hertil.

 

Fødselsforberedelsen henvender sig til første og flergangs gravide og indeholder både teori men også guide til god vejrtrækning og praktiske øvelser til graviditeten.

Far lærer en massage som han kan bruge til sin gravide partner under graviditeten men især under fødslen.

I får nogle gode redskaber så far kan støtte og vejlede bedst muligt under fødslen. Jeg tilbyder kun fødselsforberedelse individuelt så den er skræddersyet til jeres behov.

 

Der er ingen powerpoint men udelukkende samtale og dialog der tager udgangspunkt i jeres og gruppens behov.

 

1: Amme Kursus Hvad er amning? Det er ikke kun barn til bryst- det er meget mere og amning kræver god forberedelse. På ammekursus hos MitJordemoderi lærer I alt I skal vide om amning.

Vi taler om de første dage efter fødslen, om din/jeres forventninger til amningen og sikrer os at I er godt forberedt.

 

2: Forberedelse til fødslen og tiden optil.

I denne session vil vi tage udgangspunkt i den praktiske del af fødselsforberedelsen. Der er blandede meninger om rundkreds og vejrtrækning :-) - heldigvis er der rigtig mange der efterspørger denne del. En god vejrtrækning er uden tvivl en af de vigtigste elementer i en god fødsel. I lærer forskellige vejrtrækningsteknikker der kan hjælpe jer igennem fødslen - og bare rolig vi sidder ikke i rundkreds :-). Det er også vigtigt at far lærer vejrtrækningen så han kan guide og hjælpe undervejs under fødslen.

Under sessionen taler vi også om fars opgaver og vigtigst om støtte i fødslens optakt derhjemme.

Det anbefales at blive hjemme indtil veerne er taget til i styrke og interval og mange fødende og i særdeleshed den kommende far har ofte svært ved at finde ro og overblik når hans kæreste står med veer. Jeg lærer far nogle gode massager og teknikker så han kan hjælpe sin fødende igennem sine veer. I lærer forskellige fødestillinger og afslapningsstillinger, hvor far kan bruges som støtte.

Vi taler om de mere mentale følelser, udfordringer, ændringer og praktiske ting.

 

3: Fødslen

I denne session lærer I om fødslen. Vi taler om tiden op til fødslen, tegn på fødsel samt veer, vandafgang og igangsættelse. Jeg fortæller om fødslens faser, de første timer efter fødslen samt udskrivelsen fra fødegangen og om jeres nye rolle som forældre til barn.